Theta Healing

Čo je Theta Healing, kto ho vytvoril, v čom nám môže v živote pomôcť a ďalšie zaujímavosti nájdete v článku Petry Frenzel, ktorá sa touto metódou zaoberá.

Foto od Leonardo Yip z Unsplash

Čo je Theta healing?

Theta healing funguje na princípe energetického liečenia. Preniká všetkými úrovňami, takže ide o veľmi hlbokú techniku. Jednoducho povedané, je to liečenie v Theta vlnách. Náš mozog pracuje na určitých frekvenciách. Je to iná frekvencia, keď hovoríme, spíme alebo dokonca odpočívame. Naladením sa na vlny Theta sa dostávame do stavu, keď sme v hlbokej relaxácii, ale nespíme. V tejto relaxácii môžeme získať odpovede na otázky, vyčistiť presvedčenia, ktoré nám neslúžia, a prijať presne to, čo chceme.


Kedy a kde vznikla táto technika?

Táto technika je tu s nami od nepamäti, len sme na ňu bohužiaľ zabudli. Oživila ju Vianna Stibalová, ktorá pracovala ako liečiteľka a zaradila ju do svojho liečiteľstva. V roku 1995 jej diagnostikovali rakovinu. Pri práci s klientom zistila, že si môže objednať a pozorovať okamžité vyliečenie klienta. Potom toto liečenie vyskúšala na svojej chorobe. Noha jej spľasla a rakovina zmizla. Vianna pokračovala vo výskume tejto techniky a neustále ju rozširovala do dnešnej podoby.


V čom sa Theta Healing líši od iných techník osobného rastu?

Táto technika sa pohybuje v siedmej rovine bytia, kde sa priamo vydávajú príkazy na vyčistenie, reagovanie, zaznamenávanie pocitov. Môžeme meniť DNA, gény a pracovať na všetkých úrovniach. Preto dochádza k okamžitému uzdraveniu a výsledkom. Vďaka tomu je táto technika veľmi komplexnou metódou, ktorá ide naozaj do hĺbky.


Pre koho je Theta Healing metoda vhodná a pre koho nie?

OBRÁZEK Je vhodná pre každého, kto verí, že môže zmeniť svoj život k lepšiemu. Nemusíte vedieť meditovať, ale dôležitá je viera v toto liečenie. Metóda nie je vhodná pre ľudí, ktorí nechcú zmenu vo svojom živote, chcú zostať pri starom a neveria, že niečo také môže fungovať.


Ako približne takáto liečba funguje?

Zvyčajne zahŕňa individuálnu prácu terapeuta s klientom v bezpečnom prostredí. Začneme tým, že si prejdeme, s čím prichádzate, čo vás trápi. Potom sa krátkou meditáciou naladíme na úroveň Theta. V tomto stave prechádzame jednotlivé presvedčenia. Tomu sa hovorí dolovanie. Ak odstránime koreň, uvoľnia sa všetky problémy, ktoré boli k danému presvedčeniu pripojené. Do uvoľneného priestoru potom nahráme nové skúsenosti. To všetko sa deje so súhlasom klienta. Ak nepôjdeme hlbšie, nemá to význam. Presvedčenia odstraňujeme po vrstvách. Všetko sa deje v bezpečnom priestore, tak ako je človek pripravený presvedčenie pustiť a prijať.


Kde sa môžete s touto technikou stretnúť?

Theta Healing je veľmi populárny. Nedá sa presne povedať, koľko ľudí ju už praktizuje, ale po celom svete sa školia noví terapeuti a učitelia tejto metódy. Vianna Stibal, zakladateľka metódy, odhaduje, že terapeuti využívajúci Theta Healing pracujú už vo viac ako 150 krajinách a odhaduje sa, že ich je viac ako 500 000. Môžete si ju vyskúšať u certifikovaných liečiteľov vrátane mňa. Zoznam certifikovaných Theta liečiteľov nájdete tu www.thetahealing.com.


Moje osobné skúsenosti s touto technikou

Theta Healing bol pre mňa vstupom do novej etapy života. Odhodila som všetko, čo ma zaťažovalo.


Resumé

Theta Healing mi konečne ukázal cestu, ako vyliečiť všetky moje traumy a bloky. Považujem ho za komplexný nástroj, ktorý môžem použiť na vyriešenie všetkého, čo potrebujem vyriešiť pre seba aj pre svojich klientov.

 

Tento článok napísala Petra Frenzelová pre portál Letacek.cz v auguste 2022.

Ďalšie odkazy:


Výzva redakcie Inspiracia.sk
  1. Máte svoje skúsenosti s Theta Healing? Budeme radi, ak sa s nami o ne podelíte v komentároch pod článkom.
  2. Ak sami vediete kurzy a nemáte ich v našom katalógu, pridajte sem svoje pozvánky. Je to zadarmo.

Autor článku: Petra Frenzelová, Česká republika 
Som terapeutka a rituálnička. Vediem ženy cez ich emócie a presvedčenia, ktoré potom uvoľňujeme pomocou liečebnej metódy Theta.  
www.petrafrenz.cz

Komentáre

zatiaľ žiadne. Buďte prvý, kto napíše komentár - kliknite sem

Tento článok je zaradený do kategórie Kondícia, pohyb a zdravie.
Pre zoznam všetkých článkov pokračujte na hlavnú stránku blogu.
Okrem článkov na LetáčkuCZ nájdete najmä katalóg kurzov, seminárov a akcií pre osobnostný rast rôznych organizátorov v Českej republike (a v zahraničí).

Vybrané podujatia